Uvod

Na ovom sajtu, u najkraćim crtama,pokušala sam pojasniti korištenje, redoslijed radnji i način primjene Photoshop Clipping path-a. Sajt je koncipiran na sljedećim dijelovima:

POČETNA - gdje su date definicije PHOTOSHOP-a i Photoshop Clipping path-a

GALERIJA - primjenu Photoshop-a na konkretnim fotografijama

VIDEO - gdje su date video lekcije iz clipping path-a

AUTOR - moji lični podaci

KOMENTARI - u ovom dijelu možete ostaviti Vaš komentar o ovoj stranici

LITERATURA - ovdje je navedena korištena literatura,odnosno izvori informacija

SADRŽAJ - Clipping path, kao i prednosti primjene Photoshop Clipping path-a prilikom promjene pozadine fotografije, Pravljenje putanja, Mjenjanje putanja, Korištenje putanja

PRIMJENA U PHOTOSHOPU - gdje su detaljnije opisane radnje pri uređivanju fotografija u Photoshop-u , a samim tim i primjenu Photoshop Clipping path-a

 

Općenito

O Photoshop-u


Photoshop je vrhunski grafički program za obradu slika i svih vrsta fotografija. Premda se uglavnom koristi za retuširanje i manipulaciju fotografija, Photoshop nudi beskonačan broj mogućnosti, opcija, specijalnih efekata za obradu slike, te se može koristiti i za stvaranje orginalnih slika-ispočetka ili na temelju postojeće fotografije.

 

Šta je to u Photoshopu clipping path?

Danas se clipping path može izvesti u mnogim softverima, na primjer, Photoshop, Illustrator, InDesign, Corel Draw i tako dalje. Najveću primjenu nalazi kod uklanjanja pozadina ili uređivanja slika u foto industriji, a realizira se pomoću alata-olovke u Photoshopu.

 

Clipping path i njegove usluge

Clipping path je vektorska putanja koja dozvoljava da dio slike bude vidljiv, dok je preostali dio slike skriven. Ona je, ustvari, vektorski ekvivalent Photoshop maski.

Primjena

Tko treba clipping path usluge?

U današnjem svijetu, mnogi pojedinci i tvrtke trebaju clipping path usluge. Posebnu namjenu nalaze pri izradi digitalnih fotografija u fotografskim radnjama , pri izradi kataloga tvrtki, reklamnih agencija, fotografskih studija, časopisa , novina, izrade web stranica i grafičkog dizajna .  

Zahtjevi 

Prije svega, potrebno je da imate instaliran Photoshop na svom računaru.

 

Kako instalirati Photoshop?

 

Ne znate kako instalirati Photoshop? Donosimo vam jednostavan vodič kroz instalaciju ovog odličnog programa.

Photoshop je dio Adobeovog CS paketa u kojem se nalaze razni programi vezani uz obradu slike,videa, izrade internet stranica i prijeloma novina. Instalacija Photoshopa je vrlo jednostavna i ne zahtijeva puno vremena. Nakon što ste umetnuli instalacijski DVD krenut će instalacija CS paketa.

Prilikom instalcije bit će vam ponuđeno da li želite instalirati cijeli paket ili samo određene dijelove. Kliknite na drugu opciju i odaberite samo one programe koje želite koristiti.

Unesite ključ koji se nalazi na DVD-u ili u instalacijskom folderu programa i spremni ste za instaliranje Photoshopa. U nekim slučajevima prilikom instalacije programa dolazi do greške, odn. program se ne želi instalirati (najčešće ako se program instalira sa USB sticka), u tom slučaju presnimite sadržaj instacije na C disk i ponovno pokrenite instalciju.

Na internetu se nalazi hrpa raznih turitoriala kako raditi u Photoshopu, a najjednostavniji način kako naučiti osnovne stvari je da posjetite Youtube na kojem se može naći stvarno kvalitetnih vodiča i raznih trikova koji će vam pokazati svu raskoš i snagu ovog programa.

 

Univerzitet u Zenici   |  Pedagoski fakultet  |   Za pohvalu, primjedbu ili sugestiju pišite     Komentar  |  Seminarski rad  2011/2012